Blog Educatiu - CICLE SUPERIOR

Us donem la benvinguda al bloc del cicle superior del Can Vidalet.
Aquí podeu trobar tota mena de feines relacionades amb els alumnes de 5è i 6è de l'escola Can Vidalet.
A més a més els mestres participen penjant vídeos, àudios, fotografies, articles i publicant alguns treballs dels vostres fills i filles.
ESPEREM LA VOSTRA PARTICIPACIÓ.


ETS EL VISITANT

myspace hit counter

dijous, 17 de novembre del 2011

LA PERDIU BLANCA

plomatge d'hivern

plomatge d'estiu

Aspecte
Tant el mascle com la femella tenen ventre i ales blanques, però el mascle té una taca negra a l'ull i els costats de la cua també de color negre. La resta del plomatge canvia de color segons l'estació, per ajudar-los a passar desapercebuts, tant a l'estiu com a l’hivern.
Reproducció
El niu és un forat a terra, recobert amb alguna herba, per això necessita que hi hagi prats, però també llocs on amagar-se. Hi pon de 5 a 9 ous que són covats durant 7 setmanes. Els pollets esdevenen independents al cap de 10-12 setmanes.
Alimentació
Els adults són gairebé vegetarians, mentre que els pollets es nodreixen principalment d'insectes, aranyes i caragols. La dieta estiuenca es compon de matèria vegetal (en particular nabius, puntes de cua de cavall i baies) i la hivernal de brots de bedolls nans i salzes.
Hàbitat
Actualment, les poblacions presents a la Península Ibèrica es troben al Pirineu.
Distribució geogràfica
Es pot trobar a països arreu del món, com Catalunya i Andorra, el Canadà i els Estats Units, Centre i Nord d’Europa, la Xina, el Japó, Groenlàndia, Islàndia, Mongòlia i Rússia.
Costums
No és molt desconfiada dels humans perquè, a banda de l'àliga real i d'altres depredadors nouvinguts, no té altres enemics que arribin a l'alçada en què viu (al voltant dels 2.200 m).
Estat de conservació
Al Pirineu es troba en perill. La reducció del seu hàbitat a causa d'infraestructures (pistes, estacions d'esquí, etc.), l'arribada de depredadors (guineu, rata) i el canvi climàtic són les causes més importants que s'apunten com a factors de decliu de les poblacions de perdiu blanca al Pirineu.

Joan Vigo Azuaga 5è.

5 comentaris:

  1. Està molt bé i les fotos son molt boniques!!!

    ResponElimina
  2. Joan, et felicito perquè has fet un bon treball de recerca d'informació sobre la perdiu blanca.

    Carmen

    ResponElimina
  3. Deú meu que llarg!

    Amanda 5è

    ResponElimina
  4. Per al Joan, la Sofía, l'Amanda i tots els companys d'escola que treballeu tant i pengeu aquestes informacions tan interessants. Llàstima que no tinguem més temps per gaudir de tot això.
    Felicitats!!!!
    Blanca

    ResponElimina
  5. Esta molt bé Joan, quantes coses sobre la perdiu blanca!!!!

    Adrian Alvarez Rubio Gonzalez Delgado

    ResponElimina