Descobriu ON SOM !

Fa unes setmanes, els alumnes de 6è van visitar les instal·lacions de TV3.
El plató on realitzen el Telenotícies és especial. Té les parets i el terra de color verd. Amb la tècnica del chorma podem transformar la realitat i fer aparèixer qualsevol imatge darrera dels presentadors..
Vam aprofitar per fer-nos una foto amb el fons de color verd.
Aquesta fotografia serà la que farem servir per inicar el joc: ON SOM?

Farem que els alumnes de sisè viatgin arreu del món.
Cada cert temps publicarem una nova fotografia amb el grup d'alumnes en un lloc diferent del món.
Haureu d'investigar a quin pais, ciutat o poble us hem fet viatjar. Al costat de quin monument, parc, platja, etc. us hem enviat.
Si ho sabeu ens escriviu un comentari en el blog explicant-nos en quin lloc sou. No oblideu signar el comentari amb el vostre nom.

Blog Educatiu - CICLE SUPERIOR

Us donem la benvinguda al bloc que comencem els profes del cicle superior del Can Vidalet. Estem aprenent i esperem que això ens serveixi per animar-nos a utilitzar les noves tecnologies, i de pas, motivar a que participeu amb nosaltres.
Aquí trobaràs tota mena de treballs dels alumnes de Cicle Superior de Can Vidalet. També algunes propostes dels mestres que participen en l'Educació dels vostres fills i filles.

ETS EL VISITANT

myspace hit counter

dijous, 17 de novembre de 2011

LA PERDIU BLANCA

plomatge d'hivern

plomatge d'estiu

Aspecte
Tant el mascle com la femella tenen ventre i ales blanques, però el mascle té una taca negra a l'ull i els costats de la cua també de color negre. La resta del plomatge canvia de color segons l'estació, per ajudar-los a passar desapercebuts, tant a l'estiu com a l’hivern.
Reproducció
El niu és un forat a terra, recobert amb alguna herba, per això necessita que hi hagi prats, però també llocs on amagar-se. Hi pon de 5 a 9 ous que són covats durant 7 setmanes. Els pollets esdevenen independents al cap de 10-12 setmanes.
Alimentació
Els adults són gairebé vegetarians, mentre que els pollets es nodreixen principalment d'insectes, aranyes i caragols. La dieta estiuenca es compon de matèria vegetal (en particular nabius, puntes de cua de cavall i baies) i la hivernal de brots de bedolls nans i salzes.
Hàbitat
Actualment, les poblacions presents a la Península Ibèrica es troben al Pirineu.
Distribució geogràfica
Es pot trobar a països arreu del món, com Catalunya i Andorra, el Canadà i els Estats Units, Centre i Nord d’Europa, la Xina, el Japó, Groenlàndia, Islàndia, Mongòlia i Rússia.
Costums
No és molt desconfiada dels humans perquè, a banda de l'àliga real i d'altres depredadors nouvinguts, no té altres enemics que arribin a l'alçada en què viu (al voltant dels 2.200 m).
Estat de conservació
Al Pirineu es troba en perill. La reducció del seu hàbitat a causa d'infraestructures (pistes, estacions d'esquí, etc.), l'arribada de depredadors (guineu, rata) i el canvi climàtic són les causes més importants que s'apunten com a factors de decliu de les poblacions de perdiu blanca al Pirineu.

Joan Vigo Azuaga 5è.

5 comentaris:

 1. Està molt bé i les fotos son molt boniques!!!

  ResponElimina
 2. Joan, et felicito perquè has fet un bon treball de recerca d'informació sobre la perdiu blanca.

  Carmen

  ResponElimina
 3. Deú meu que llarg!

  Amanda 5è

  ResponElimina
 4. Per al Joan, la Sofía, l'Amanda i tots els companys d'escola que treballeu tant i pengeu aquestes informacions tan interessants. Llàstima que no tinguem més temps per gaudir de tot això.
  Felicitats!!!!
  Blanca

  ResponElimina
 5. Esta molt bé Joan, quantes coses sobre la perdiu blanca!!!!

  Adrian Alvarez Rubio Gonzalez Delgado

  ResponElimina