Blog Educatiu - CICLE SUPERIOR

Us donem la benvinguda al bloc del cicle superior del Can Vidalet.
Aquí podeu trobar tota mena de feines relacionades amb els alumnes de 5è i 6è de l'escola Can Vidalet.
A més a més els mestres participen penjant vídeos, àudios, fotografies, articles i publicant alguns treballs dels vostres fills i filles.
ESPEREM LA VOSTRA PARTICIPACIÓ.


ETS EL VISITANT

myspace hit counter

dimarts, 3 de febrer de 2015

VISITA AL MUSEU D'HISTÒRIA DE CATALUNYA


Avui, 3 de febrer del 2015, vam anar d’excursió al museu d’Història de Catalunya.
Primer de tot vam conèixer a la nostra monitora, laTània, que ens faria de guia pel museu.
Va fer una petita introducció, va explicar que faríem un itinerari pel museu per veure els invents de la història. Ens va ensenyar unes eines que els homínids van fabricar al Paleolític. Les utilitzaven per a caçar, pescar i la recol·lecció de plantes i fruits. A la prehistòria es van inventar els primers molins: amb un tros de tronc i una pedra. 
A l’ edat antiga els ibers  van fer un molí més fàcil d’utilitzar i més ràpid.
A l’edat mitjana, quan els àrabs van venir a la península, ens van ensenyar la sínia andalusina. Beneficiava molt més a les persones perquè funcionava amb energia animal, normalment feien la funció els ases o bous. Aquest invent servia per regar els camps de conreu dels pagesos i per això s’havien de construir a prop dels rius o pous. 
A l’època medieval es van fer grans avenços com el molí hidràulic. Aquests molins pertanyien  als senyors feudals, que eren els amos de la terra. Els pagesos havien de pagar una quantitat de diners per utilitzar-lo. Amb aquest molí s’aprofitava la força de l’aigua per moldre el gra dels cereals i obtenir-ne farina. Un altre invent d’aquesta època va ser “La coca de Mataró”, un vaixell de vela.
Però a l’edat contemporània va succeir una gran revolució pel descobriment de l’ energia elèctrica i també es va fabricar el primer cotxe a Espanya, el Seat 600.
I per últim vam veure l’invent més poderós: la revolució dels PCs que estan fets amb xips.
Per acabar la visita, la Tània ens va dir que no tots els invents són excel·lents, sinó que tenen una part bona i una altra de dolenta que és que sovint contaminen la Terra.   Marta López  (6è)

3 comentaris:

 1. Em va a agradar molt l' excursió al museu d'història de Catalunya . Vaig aprendre moltes coses de les eines durant les diferents etapes de l' historia.
  Jordi

  ResponElimina
 2. Em va agradar molt aquesta excursió al museu, m'ho vaig passar molt bé . Espero tornar .
  Vanesa

  ResponElimina
 3. Em va agradar molt, m'agradaria tornar per veure unes altres coses... ·Nerea· :D

  ResponElimina