Descobriu ON SOM !

Fa unes setmanes, els alumnes de 6è van visitar les instal·lacions de TV3.
El plató on realitzen el Telenotícies és especial. Té les parets i el terra de color verd. Amb la tècnica del chorma podem transformar la realitat i fer aparèixer qualsevol imatge darrera dels presentadors..
Vam aprofitar per fer-nos una foto amb el fons de color verd.
Aquesta fotografia serà la que farem servir per inicar el joc: ON SOM?

Farem que els alumnes de sisè viatgin arreu del món.
Cada cert temps publicarem una nova fotografia amb el grup d'alumnes en un lloc diferent del món.
Haureu d'investigar a quin pais, ciutat o poble us hem fet viatjar. Al costat de quin monument, parc, platja, etc. us hem enviat.
Si ho sabeu ens escriviu un comentari en el blog explicant-nos en quin lloc sou. No oblideu signar el comentari amb el vostre nom.

Blog Educatiu - CICLE SUPERIOR

Us donem la benvinguda al bloc que comencem els profes del cicle superior del Can Vidalet. Estem aprenent i esperem que això ens serveixi per animar-nos a utilitzar les noves tecnologies, i de pas, motivar a que participeu amb nosaltres.
Aquí trobaràs tota mena de treballs dels alumnes de Cicle Superior de Can Vidalet. També algunes propostes dels mestres que participen en l'Educació dels vostres fills i filles.

ETS EL VISITANT

myspace hit counter

dimarts, 3 de febrer de 2015

VISITA AL MUSEU D'HISTÒRIA DE CATALUNYA


Avui, 3 de febrer del 2015, vam anar d’excursió al museu d’Història de Catalunya.
Primer de tot vam conèixer a la nostra monitora, laTània, que ens faria de guia pel museu.
Va fer una petita introducció, va explicar que faríem un itinerari pel museu per veure els invents de la història. Ens va ensenyar unes eines que els homínids van fabricar al Paleolític. Les utilitzaven per a caçar, pescar i la recol·lecció de plantes i fruits. A la prehistòria es van inventar els primers molins: amb un tros de tronc i una pedra. 
A l’ edat antiga els ibers  van fer un molí més fàcil d’utilitzar i més ràpid.
A l’edat mitjana, quan els àrabs van venir a la península, ens van ensenyar la sínia andalusina. Beneficiava molt més a les persones perquè funcionava amb energia animal, normalment feien la funció els ases o bous. Aquest invent servia per regar els camps de conreu dels pagesos i per això s’havien de construir a prop dels rius o pous. 
A l’època medieval es van fer grans avenços com el molí hidràulic. Aquests molins pertanyien  als senyors feudals, que eren els amos de la terra. Els pagesos havien de pagar una quantitat de diners per utilitzar-lo. Amb aquest molí s’aprofitava la força de l’aigua per moldre el gra dels cereals i obtenir-ne farina. Un altre invent d’aquesta època va ser “La coca de Mataró”, un vaixell de vela.
Però a l’edat contemporània va succeir una gran revolució pel descobriment de l’ energia elèctrica i també es va fabricar el primer cotxe a Espanya, el Seat 600.
I per últim vam veure l’invent més poderós: la revolució dels PCs que estan fets amb xips.
Per acabar la visita, la Tània ens va dir que no tots els invents són excel·lents, sinó que tenen una part bona i una altra de dolenta que és que sovint contaminen la Terra.   Marta López  (6è)

3 comentaris:

 1. Em va a agradar molt l' excursió al museu d'història de Catalunya . Vaig aprendre moltes coses de les eines durant les diferents etapes de l' historia.
  Jordi

  ResponElimina
 2. Em va agradar molt aquesta excursió al museu, m'ho vaig passar molt bé . Espero tornar .
  Vanesa

  ResponElimina
 3. Em va agradar molt, m'agradaria tornar per veure unes altres coses... ·Nerea· :D

  ResponElimina